İsrail'in Suriye endişesi


İsrail'in, Suriye'den mültecilerin gelmesinden endişe ettiği bildirildi.

İsrail Haber Sitesi Vala'nın haberine göre, İsrail, Esed hükümetinin, sınırlardaki saldırılarını artırmasından ve çok sayıda mültecinin ülkelerine sığınmalarından endişe duyuyor.

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yair Nave, geçen hafta İsrail'de düzenlenen uluslararası bir askeri konferansın açılışında, ''Suriye rejiminin elinde benzeri görülmemiş kimyasal silah ve füzeler saklı'' dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bir bildiri yayımlayarak, çatışmaya dahil olmayan sivillere karşı Esed güçleri tarafından yapılan katliamlardan ''tiksinti duyduğunu'' ifade etti.

Öte yandan, Suriye ordusunun, İsrail sınırına yakın yerlerdeki yurttaşlarına yönelik operasyonları ile çoğu kadın ve çocuk 108 kişinin öldüğü Hula katliamını belgeleyen video görüntülerinin, İsrail'in elinde olduğu iddia edildi.

Sitenin haberine göre, İsrailli güvenilir bir kaynak, sivillere yönelik saldırı görüntülerinin İsrail'in elinde olduğunu ve saldırıların artması halinde Suriyeli mültecilerin İsrail tarafına geçmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Söz konusu video görüntülerini izlediğini bildiren güvenilir kaynak, ''Suriye ordusunun füze ve uçak kullanarak muhaliflerin yaşadığı bölgelere düzenlediği saldırıları ayrıntılı bir şekilde görmek mümkün'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)