"Barışta teslim eden savaşta nasıl koruyacak?"

Emekli bir general bugün Silivri’de 2. Balyoz Davası’nı izledi. Duruşmaya ara verildiğinde yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanı'na seslendi:“Beni barışta teslim eden komutanım, savaşta nasıl koruyacak?”

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e böyle seslendi. Silivri’de 2. Balyoz Davası’nı izleyen Özbek, Genelkurmay Başkanı Özel’den, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in veda mektubunu yargıya taşımasını istedi:

"Orgeneral ışık koşaner’in ayrılırken yaptığı veda mesajını yargıya taşıyınız. Ondan önceki 3 tane orgeneralin yaptıklarına, söylediklerine baktığımızda iktidarla ve emperyalizmle el ele ve beraberce TSK’nın bu hale gelmesine neden olmuşlardır. Sayın Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ’a söylüyorum. Siz bu komplonun ortağısınız, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kurulan tuzağın ortağısınız. Bundan kurtulamayacaksınız.. Benim komutanım beni savaşta koruyacak. Beni barışta teslim eden komutanım, savaşta nasıl koruyacak?"

Özbek, açıklamasında Özel Görevli Mahkemeler’in varlık nedenini de değerlendirdi:
"“Bu mahkemeler bir defa muhalefeti susturmak amacıyla var. İkincis iktidarı korumak amacıyla var. Demek ki biz bu mahkemelere iktidarı koruma mahkemeleri diyebiliriz.”

Duruşmadan bir gün önce Silivri Cezaevi önündeki “Özel Görevli Mahkemeler Kaldırılsın” nöbetine gelen Emekli Tümgeneral Özbek; akşam yurttaşlarla toplu yemek yedi. Türkü dinletisine katıldı ve gece de saat 1 ile 3 arası nöbet tuttu.

Haberinyeri
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)