"Türkiye'nin bölünmesi meşrulaştırılıyor!"

Türkiye, AKP‘nin gündeme getirdiği yeni anayasa yapma sürecine girdi.

Meclis açılışında milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni anayasanın çerçevesini şöyle çizdi:

“Fazla detaya girmeyin, temel ilkeleri güçlü şekilde belirleyen, esnek ve ilerlemeye izin veren nitelikte bir anayasa hazırlamalı ve bu temel hak ve hürriyetleri eşit vatandaşlık temelinde teminat altına alan bir anayasa olmalı.”

Cumhurbaşkanı böyle diyor ama AKP‘nin yapmayı düşündüğü değişiklikler Türkiye Cumhuriyeti’nin temel felsefesi ve ilkeleriyle çelişiyor.

Bu çelişkiler, AKP ile görüş birliğine vardıkları belirtilen iki muhalefet partisi CHP ve MHP ‘yi nasıl rahatsız etmiyor, bunu anlamak mümkün değil!

Yeni anayasa görüşmelerinde Terörist PKK‘nın temsilcisi BDP‘nin özerklik ve anadilde eğitim taleplerinin (yani bölünmenin) görüşüleceği AKP’nin istediği dini özgürlüklerin genişletilmesi, “Başkanlık sistemi “ne geçilmesi gii konuların ele alınacağı belirtiliyor.

Aslında AKP’nin, yeni anayasa için desteğe ihtiyacı yok. Peki, neden CHP ve MHP‘yi de peşine takıyor?

Uzman görüşü şöyle: “İktidarın, milletvekili sayısı bakımından değil, meşrutiyet açısından CHP ve MHP‘ye ihtiyacı var. Bölme ve bölünme sorumluluğuna muhalefet partilerini de ortak etmek istiyor! CHP ve MHP bu oyuna gelecek mi, göreceğiz!..

TOKMAK – SÖZCÜ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)