Ülkede kimsenin can güvenliği yok

Yıllarca Güneydoğu’da görev yapan Albay Erdal Sarızeybek “AKP iktidarı hep açılım, sivil anayasa, ileri demokrasi diyor. Ancak ülkede yaşayan hiç kimsenin can güvenliği yok” dedi.

Emekli Kurmay Albay Erdal Sarızeybek, 12 yıl boyunca Güneydoğu sınırlarında görev yaptı. Artık Türkiye’de kimsenin can güvenliğinin kalmadığını belirten Sarızeybek, BDP Milletvekili Leyla Zana‘nın Meclis kürsüsünde ettiği yemini de eleştirdi.

“BU ÖCALAN’IN SİNSİ PROJESİNİN PARÇASI”

Zana’nın yemin sırasında “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” dediğini belirtti ve Anayasa’da olmayan bu yeminin düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdi. Zana‘nın “Türkiye milleti” sözlerinin İmralı’da yatan Adullah Öcalan tarafından daha önce dile getirilen “sinsi bir proje” olduğunu “Türk olmak” ile “Türkiyeli olmak” arasında da büyük fark bulunduğunu dilekçesinde belirten Sarızeybek, şunları söyledi:

“TÜRK ULUSU VE TARİHİ YOK EDİLİYOR”

“Siz Türk yerine ‘Türkiyeli’ dediğiniz anda, Türk Ulusu’nu, tarihini yok etmiş oluyorsunuz. Türk uygarlık ve kültürünü de yok etmiş, belli bir coğrafyaya bağlı, tıpkı kuzular ya da koyunlar gibi, kimliksiz bir sürüye dönüştürmüş oluyorsunuz. Buna izin vermeyiz, buna asla izin vermeyiz.”

“Yepyeni bir anayasa, ileri demokrasi, insan hakları, özgürlük anayasası, sivil anayasa, Arap baharı, açılımlar” gibi sözlerin öne çıkarıldığını kaydeden Sarızeybek, Anayasa’da “yaşam hakkı” olmasına rağmen, ülkemizde can güvenliğinin bulnmadığını belirtti.

“YENİ ANAYASA ‘TÜRK’ OLACAK MI?”

Emekli Kurmay Albay Erdal Sarızeybek sözlerine şöyle devam etti: “Yapılacak olan anayasa değişikliği kapsamında ‘Türk’, ‘Atatürk’, ‘Türk Milleti’ kavram ve değerlerinin anayasadan çıkarılmasına asla izin vermeyiz. Bir söz vardır; kurbağayı kızgın suya atarsanız, can havliyle sıçrar ve kurtulur ama yavaş ateşte pişirirseniz, farkına varmaz, ölür gider. Biz kurbağa değiliz aöa onlar bunu bilmiyor ve bizi kurbağa sanıyor ve yavaş ateşte ğişirip yok etmeye çalışıyor. İşte bu yavaş ateşin ilk kıvılcımı budur.”

Saygı Öztürk
SÖZCÜ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)