Hanefi Avcı'ya ceza üstüne ceza


Hanefi Avcı, terörün en azgın döneminde Diyarbakır ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlükleri, İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Susurluk Komisyonu ‘nda yaptığı açıklamlardan sonra kızakta tutuldu.

AKP Hükümeti göreve gelmeden önce terör, kaçakçılık konularında yaklaşık 8 bin sayfalık döküman hazırlayıp bu partinin kurmaylarına verdi.

Onların da ilk yaptığı, Avcı’yı en etkili daire olan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi‘nin başkanlığına atamak oldu.

Avcı, bu dairede önemli operasyonlar yaptı. Yürütülen bir operasyon hazırlığı bilgisinin, dairede görevli bir amir tarafından AKP’ye yakın bazı isimlere sızdırıldığı öğrenildi. Bu kişi hakkında işlem yapılırken Avcı da daire başkanlığından alındı.

Yeni görev yeri Edirne Emniyet Müdürlüğü oldu. Burada gümrük operasyonu ve belediye başkanıyla ilgili operasyonları yürüttü. Edirne’den Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Bu dönemde, Emniyet içindeki cemaat yapılanmasını da içeren “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabını yazdı. Kitap büyük yankı uyandırdı.

Soruşturmalar Çığ Gibi Büyüyor

Avcı‘nın kitanı üzerine İçişleri Bakanlığı 4 müfettiş görevlendirdi. Suç duyurusunda bulunuldu. Avcı,Devrimci Karargah Örgütü ve Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Hanefi Avcı hakkında şu ana kadar açılan ceza davalarının bazıları şunlar:

-Devrimci Karargah Örgütüne üye olmak.
-Ergenekon Örgütü üyeliği.
-Savcı Osman Şanal tarafından açılan hakaret davası.
-Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından açılan hakaret davası.
-Emekli Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu tarafından açılan dava.
-Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından açılan hakaret davası.
-Edirneli Müteahhit Muharrem Polat tarafından açılan dava.
-Savcı Mehmet Berk tarafından açılan hakaret davası.
-Terör örgütünü övme suçundan açılan ceza davası.

Avcı’ya Kravat Soruşturması

-Hemen her ilin Emniyet müdürlüğü, emekliye ayrılan personeline, yabancı heyet temsilcilerine, bazı ziyaretçilerine bir hatıra ürün verir. Hanefi Avcı’da, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü döneminde Eskişehir’de bulunan Sarar firmasından Emniyet armalı 7 bin 700 liralık kravat yaptırdı. Sen misin bunu yaptıran? İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Avcı’ya “kınama” verdi.

-Makam arabasıyla özel misafirlerini Eskişehir’de dolaştırmanın karşılığı olarak Avcı’ya “aylık kesimi” cezası uygun bulundu.

-Emrine tahsis edilen araçları özel işlerinde kullandığı gerekçesiyle “kınama” verildi.

-Televizyona çıkması ve kitabıyla ilgili konuşması karşılığı 15 gün aylıktan kesim cezası aldı.

-Muhbirlerle temas, bazı personellerle ilgili bilgileri açıkladığı iddiasıyla yürütelen soruşturmada Yüksek Disiplin Kurulu maaş kesim cezasını uygun buldu.

-Hizmet dışında, resmi sıfatın gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak suçundan 6 ay kısa süreli kıdem durdurma cezası verildi, Avcı 1.sınıf Emniyet Müdürü olduğu için cezası maaş kesimine çevrildi.

Hem de PKK’yı Övmekten Ceza Aldı

-PKK’lı teröristlerle ilgili bazı değerlendirmeleri “yasadışı örgüt elemanlarını övmek” olarak yorumlandı ve bu yüzden Hanefi Avcı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Emniyet Teşkilatı’ndan çıkarma cezasına çarptırıldı. 34 yıl terörle mücadele eden adam, teröristleri övmekten mesleğinden edildi.

-Bazı kamu görevlileri hakkında suç isnadında bulunduğu gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu, Avcı hakkında ikinci kez “Emniyet Teşkilatından çıkarma” cezası verdi.

-Amir ya da üstleri eleştiri niteliğinde söz söylemek, yazı yazmak suçundan 174 maaş kesim cezasına çarptırıldı.

Hemen belirteyim, bunlar sonuçlanmış olanlar. Bir de devam eden soruşturmalar, dosyalar da sırada. Tabii, verilen cezaların iptali için, Avcı’nın avukatı eski Mülkiye Başmüfettişi Refik Ali Uçarcı da İdare Mahkemesi’ne dava açıyor.

Avcı da Yaşadıklarını Yazıyor

Hanefi Avcı, kitabını yazdıktan sonra başına gelenleri Silivri Cezaevi’ndeki odasında yazıyor. Avukatı Refik Ali Uçarcı‘ya göre, Avcı’nın kitaptan sonra yaşadıklarının yer alacağı yeni kitabı ilk kitabından daha büyük ilgi görecek. Çünkü, bazı gerçekleri ortaya koymanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu anlayabilmek için Hanefi Avcı’nın başına gelenleri öğrenmek gerekecek.

Avcı, bir kitap yazdı, dünyası değişti. Başına gelenler ise onu şaşırtmamış. Çünkü bunları bekliyormuş… Şimdi, cemaat aleyhinde konuşanlara “Hanefi’nin başına gelenlerin başına mı gelmesini mi isityorsun?” denilmesi de artık sıkça söylenir olmuş…


Saygı Öztürk
SÖZCÜ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)