Askerler resepsiyona gelmedi

Ankara kulislerinde en çok merak edilen 3 soru vardı. İlki askerlerin Köşk’teki resepsiyona katılıp katılmayacağıydı. Bu konu son dakikada belli oldu. Askerler resepsiyona gelmedi. Çünkü aynı saatlerde Anraka’da Genelkurmay Başkanı Koşaner’in başkanlığında Merkez Orduevi’nde Ankara Garnizonu'ndaki subayların davetli olduğu bir resepsiyon yapılıyor.



İkinci soru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Köşk’e gelip gelmeyeceğiydi. Başbakan Erdoğan resepsiyona yalnız katılmayı tercih etti.



CHP'NİN TEMSİL DÜZEYİ NE OLACAK?



Üçüncü soru ise CHP’lilerin ne yapacağıydı. Resepsiyon öncesi kesinleşen tek soru bu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşk’üne gitmedi. CHP'den resepsiyona CHP İzmir Milletvekeli Harun Öztürk ve CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan katıldı.

ERDOĞAN: TSK BURAYA GELMELİYDİ



Başbakan Erdoğan'a askerin resepsiyona gelmemesini sordum. Erdoğan, "Gerçek resepsiyon burasıdır. Bunun dışında resepsiyonu doğru bulmuyorum. Cumhurun Başı burada. Cumhur da buraya davetli. TSK’da bugüne kadar buradaydı. Gelmeliydiler, bakın hep çok güzel bir ortam var. Hep bunu özledik. Kimse rahatsız olmamalı. Asker de gelmeliydi." değerlendirmesinde bulundu. Başbakan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasıyla ilgili olarak da "Siyasete alışacak. Şık değil. Cumhurbaşkanımız TBMM'ye de geldiğinde başta ayağa kalkmıyorlardı. Ancak şimdi kalkıyorlar. Sadece eski lider ve bir grup Cumhurbaşkanı geldiğinde oturmaya devam etti. İlkeniz olacak. İlkeniz olamazsa rüzgar önündeki yaprak gibi savrulursunuz" şeklinde konuştu.

MERAK EDİLEN SORU

Başbakan'a ikinci sorum en çok merak edilen konuydu. Edoğan'a ikinci sorumu sordum, Başbakan sıcak bir bakışla gülümseyerek “İkisini de bu akşam kaybettim” dedi ve devam etti: "Sümeyye Gaziantep’te bir toplantıda moderatörlük yapıyor, eşim de dünürlerle beraber."

GÜL’DEN DEĞERLENDİNME



Geceye eşi Hayrünnisa Gül ile ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de resepsiyonu "Türkiye’nin bütün renkleri farklılıkları ve gerçeği burada" sözleriyle değerlendirdi.

BAHÇELİ: NORMALE DÖNDÜK



Resepsiyona ilk gelenlerden biri MHP Lideri Devlet Bahçeli idi.

Davet salonuna girmeyi beklerken, etrafı MHP kurmayları ile çevrilmiş Bahçeli’ye sordum; “
Ne düşünüyorsunuz bu tek resepsiyon hakkında”

Her zamanki gibi kısa ve öz yanıt verdi; “Normal olan buydu. Normale dönmüş olduk..”



VE KATILANLAR



Resepsiyona katılmayanlar kadar, katılanlar da ilginçti. Öncelikle, daha önce pek çok davete eşsiz gitmeyi tercih eden bakanlar, bu kez Çankaya Köşkü’nde eşleriyle beraberdiler.



VEYSEL EROĞLU SÖZ VERDİ: BİR SONRAKİ RESEPSİYON SMOKİN GİYECEK



Salona girmeyi beklerken, bir ara gözüme Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ilişti. Yanında, eşi Hatice Hanım da vardı. Hatice Hanım’a sordum, “İlk kez mi 29 Ekim resepsiyonuna geliyorsunuz?”

“evet” dedi. Sesi heyecanlıydı, yüzü gülüyordu. “Memnunum” dedi.

Ardından, eşinin kravatını düzeltti. İşte o zaman fark ettim; Veysel Eroğlu’nun kravatı ile eşi Hatice Hanım’ın kıyafeti ve başörtüsü aynı lacivert-mavi tonlardaydı. Eroğlu, “nasıl uyumumuz?” dedi. Atıldım; “Kesin eşiniz seçmiştir sizin kravatınızı da..”

Hatice Hanım yine gülümsedi: “Evet ben seçtim..”

Hemen yanımızda, eski Devlet Bakan, şimdiki Ak Parti yöneticisi Kürşad Tüzmen ve eşi vardı. Kürşad Tüzmen, smokin giymeyi tercih etmişti. Eroğlu’na sordum;
“Kürşad Bey smokin giymiş. Sayın Cumhurbaşkanı da geçen seneden beri 29 Ekim’lerde smokin tercih ediyor. Siz giymeyecek misiniz?”

Önce karşı çıktı Bakan Eroğlu, “Ben kravatı tercih ediyorum” dedi. Ancak eşi Hatice Hanım’la bir olduk, ısrar ettik. Hatice Hanım, “sana smokin çok yakışır” deyince, akan sular durdu.

Ve sonunda sözü de aldık. “Tamam” dedi, Çevre Bakanı Eroğlu; “Gelecek yıl smokin giyeceğim”

Bakanların bir kısmı eşlerini getirmişlerdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan eşleriyle katılan isimlerdi resepsiyona.

Bu arada, küçük bir not;

Doğum kilolarından çok çabuk kurtulan Ebru Şallı’dan çok bahsediliyor.

Ankara’da Şallı’ya bu konuda rakip olabilecek bir isim var.
Ali Babacan’ın eşi Zeynep Hanım yeni anne oldu, üçüncü çocuğunu doğunu dünyaya getirdi. Üstelik sadece 19 gün önce.

Ancak Zeynep Babacan, hiç de yeni doğum yapmış gibi durmuyordu. Üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Babacan, fazla kilolarından hemen kurtulmuş. Yanına yaklaşım sordum; “Özel bir diyet mi yaptınız?” “Fazla kilo almamışım herhalde” diye yanıt verdi o her zaman yüzünden eksik etmediği gülümsemesiyle.



VE SMOKİNLE GÖRMEYİ BEKLEDİĞİM SON KİŞİ: CEZA…



Söz smokinden açılmışken, bu yılki 29 Ekim resepsiyonunda smokinle görmeyi umduğum son kişiye rastladım;
Gençler sevgilisi hip hopcu Ceza…

Aslında Ceza’yı önce fark etmedim.

O sırada Mercan Dede ile sohbet ediyordum. Takım elbiseliydi ama, ilginç punk saç stili ve kulaklarındaki küpeleri ile bir o kadar da farklıydı Mercan Dede Köşk’teki diğer davetlilerden.

Mercan Dede, “Ceza da burada” deyince döndüm ve baktım;
Gözlerime inanamadım; Ceza smokinliydi.

“Hayranların ne diyecek seni böyle görünce?” diye sordum, gülümsedi, “kurallara uyduk”.

Ama vallahi çok yakışmış cezaya smokin…



KAPUSUZ: EŞİM GELMEK İSTEMEDİ



Bir ara Ak Parti’den Salih Kapusuz’a rastladım. “Hayrola, yalnız gelmişsiniz. Eşiniz yok mu?” diye sordum. “Gelmek istemedi” dedi.

Ve nedenini anlattı;
“Ben, “Hanım gelmiyor musun?” diye sorunca, “gelmeyeceğim” dedi. Bu resepsiyonda başörtüsü konusu çok konuşuldu. Eşim de rahatsız olmuş bu konunun bu kadar çok konuşulmasından. Bu kadar çok konuşmadan, yorumdan sonra da gelmek istemediğini söyledi…”



GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ



Köşk’e yoğun güvenlik kontrolleriyle dikkat çekti. Davetli olmayanlar içeriye alınmadı. İçeriye girdikten sonra bir güvenlik önlemi vardı. O da telefonların girişte yani resepsiyon salonundan bir kat aşağıda bırakılmasıydı. Davetliler cep telefonlarını ancak resepsiyon çıkışında geri alabilecekler.


Çankaya Köşkünden Görüntüler
TIKLA

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)