"Türbanlı öğrencilere de burs veriyoruz"

ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel, Balçiçek İlter'e konuştu

Balçiçek İlter’le Söz Sende’nin Cumhuriyet Bayramı’nda özel konuğu Çağdaş yaşamı destekleme Derneği Genel başkanı Aysel Çelikel’di…

Çelikel ÇYDD’nin türban sorununun başlamasıyla kurulduğunu söyledi.

Anayasa mahkemesi’nin ilk türban kararının 1999’da çıktığını hatırlatan Çelikel, “bu dönemde üniversitelerde daha çok türbanlı öğrenci görülmeye başlandı. Eskiden böyle bu biçimde örtünme yoktu, üniforma haline geldi. Sanki yerden fışkırıyor gibi türbanlı öğrenciler çıkmaya başladı” dedi.

Çelikel “Bu başörtüsü değil rejim meselesi” diye konuştu….

TÜRKAN SAYLAN’LA İLGİLİ İDDİALAR…
Bugün Türkan saylan için başörtülü-başörtüsüz birçok kişi mezarı başına gidip dua ediyor diyen Çelikel hakkında çıkarılan iftiralara değindi.

Türkan Saylan‘ın dinsiz olduğunu yaydılar…Değildi,, kaldı ki dinsiz de olabilirdi, ama değildi. Hatta hristıyanlık propagandası yaptığı söylendi neden yapsın ki? Bunlar tamamen kız çocuklarının çağdaş eğitim görerek tek başına, ayakta durabilen bireyler olmalarını istemeyen insanların çıkardığı yalanlardı.

ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel KCK iddianamesindeki iddialarla ilgili de konuştu.

Çelikel, ÇYDD PKK’lı çocuklara burs verdi iddaları için şöyle dedi:

“Bu iddialar daha evvel de dile getirildi. 13 Nisan’da Türkan Hanım’ın evi basıldığı zaman 20 bin dosya götürüldü. Öğrenci dosyaları… Burada birtakım PKK’lı isimler olduğu haberleri çıktı. Biz ilkokul, ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. İlkokul ortaokul öğrencileri zaten kız, erkeklere burs vermiyoruz. Eğer bunlar PKK eylemcisiyse okula gidemezler.Kalkıp dağa mı çıkmışlar? Kızlar için böyle bir şey nasıl olsun?”

TÜRBANLILARA BURS VERİYORLAR MI?
Çelikel burs verdikleri üniversite öğrencileri içinde söyle konuştu:

“Biz burs verirken savcılıktan suç işlemediğine dair belge alıyoruz. Suç işlememiştir de belki eyleme katılmıştır dışarıda bilmiyorum. Benim yapacağım başka bir şey yok. Biz kamu hizmeti veren bir kuruluşuz…”

Aysel Çelikel ÇYDD’nin burs verirken ayrımcılık yapmadığını, ancak bazı kuralları da bulunduğunu söyledi ve şöyle dedi:

“Biz çağdaş eğitim görmek istiyorum diyenlere burs verdik. Din eğitimi görmek istiyorum diyorsa ona vermedik. Çünkü biz çağdas insanlar yetiştirmek için kurulduk. Bizim öğrencilerimizin bir kısmı da türbanlı. Yanlış algılanıyor. Türbanlıya vermiyoruz diye bir şartımız yok…”

Çelikel YÖK’ün türban kararı içinse “hukuk devletinde anayasaya aykırı olarak fiili durum yaratılamaz. Bu fiili durum teşvik edilmemeliydi. Bu karar Anayasa’yı ihlaldir” dedi.


Habertürk

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)