Google, 29 Ekim'i unutmadı



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google'dan özel Logo , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google'dan özel Logo

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bütün ülkemizin bu ulusal bayramı en içten dileklerimizle kutlarız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google'dan özel Logo yaptı. Ve Kırmızı Beyaz logoda Ulu önderimiz Atatürk'ün resmi kullanıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bir çok şehrimizde iptal edildi. Hava şartları bayramlar kutlamaların engelledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner 87.Yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız ile ilgili kutlamalarını yayınladılar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vatan Caddesi'nde gerçekleştirilecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit töreninin hava muhalefeti nedeniyle Pazar gününe ertelendiğini açıkladı.
Çırağan Sarayı'nda katıldığı etkinlik sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın, yarın da öğlen saatlerine kadar devam edeceğini söyledi.

Mutlu, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Vatan Caddesi'ndeki resmi geçit törenini iptal ettik. Mevzuat gereği erteleme ilk hafta sonuna yapılır. Biz de Pazar günü havanın düzelecek olması nedeniyle böyle bir karar aldık. 10.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek törende ise herhangi bir erteleme söz konusu değil. Akşam da resepsiyon olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin ilanının yıldönümü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajına, ''Kıymetli Vatandaşlarım, Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümünü kıvanç ve coşkuyla kutlarken, sizlere en derin sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum'' diyerek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, aziz Türk milletinin Büyük Atatürk önderliğinde azim ve inançla yürüttüğü mücadele sonucunda, halkın iradesine dayalı, modern bir devlet olarak kurulduğunu vurgulayan Gül, Türk milleti Cumhuriyet'in ilanının ardından egemenlik hak ve yetkisini elde ederken, Türkiye'nin de, Atatürk'ün öncülüğünde, meclisin rehberliğinde her alanda büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini belirtti.

''Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle şunu ifade etmek isterim ki, 87 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılara ulaşan Türkiye, geleceğe umutla bakmaktadır'' diyen Gül, geçmişten gelen birikimiyle, son yıllarda muazzam bir gelişme ivmesi yakalayan Türkiye'nin, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşüne kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.

Önemli yapısal reformlar gerçekleştiren, demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve hürriyetleri konusunda ciddi mesafe alan Türkiye'nin, memnuniyet verici bir istikrar süreci yakaladığına işaret eden Gül, Türkiye'nin, potansiyeliyle, gerçekleştirdiği reformlarla, büyüyen ekonomisi, olgunlaşan demokrasisi, akılcı yapıcı ve çok boyutlu dış politikasıyla, dünyada dikkatleri üzerine topladığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet’in, anayasada da güvence altına alınmış olan üniter devlet, ulus devlet ve laik devlet temellerine oturan Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma erdemine sahip bulunduğunu belirten Orgeneral Koşaner, "Türk milletinin bağrından çıkan, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel değerlerinin, ulusal birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün güvencesi olmaya devam edecektir.

Ulusumuzdan aldığı güç, sahip olduğu modern imkân ve kabiliyetler, üstün disiplin, yüksek moral gücü ve eğitim seviyesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz birlik ve bütünlüğümüze kastedecek her türlü tehdit karşısında daima göreve hazırdır ve milletinin emrindedir" dedi.

Medya365

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)