İHO öğrencisine haftada 40 saatlik program


Temel öğretim ortaokul öğrencisine haftada toplam 36 saat ders verilmesini planlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip ortaokullarında (İHO) okuyacak 9. yaşındaki öğrenciler için haftada 40 saatlik bir program hazırladı.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), 4+4+4 yasası ile birlikte bu yıl açılacak olan İHO’lara ilişkin haftalık ders saati çizelgesini yayımladı. MEB, temel öğretim ortaokullarında seçmeli derslerle birlikte haftalık toplam ders saatini 36 ve 37 olarak belirlemişti. Ancak 9 yaşında İHO’ya başlayacak olan öğrenci haftada toplam 40 saat derse girecek. Bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan İHO’lara sadece 5. sınıflar için kayıt alınacağından, İHO olarak belirlenen okullarda öğrenciler temel öğretim öğrencileri ile birlikte okuyacak. TTK tarafından yayımlanan İHO ders çizelgesine göre, 4+4+4 yasası ile seçmeli olarak belirlenen Kuranıkerim ve Hz. Muhammed’in hayatı dersleri, İHO’lar için zorunlu dersler kapsamına alındı.

Alevilik zorunlu mu olacak?

TTK tarafından yayımlanan temel öğretim ilkokul ve ortaokul ders çizelgelerinde seçmeli ders olarak belirlenen temel dini bilgiler dersi ile ilgili olarak “İsteğe bağlı olarak İslam dini, Hıristiyanlık, Musevilik dinleri ile Alevilik inancına ait bilgilerin verilebilmesi öngörülmektedir” açıklaması yapılmıştı. Ancak temel dini bilgiler dersi, İHO’lar için zorunlu hale getirildi. Bu durumda İHO’larda Aleviliğin öğretilmesinin zorunlu olup olmayacağı konusu gündeme geldi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, imam hatip liseleri (İHL) müfredatında zaten yer alan Alevilik, İHO’lar için temel dini bilgiler dersi kapsamında zorunlu olarak okutulabilecek ve böylece “okullarda yetişen din adamlarının Alevilik ile ilgili de geniş bilgiye sahip olması” sağlanacak.



Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)