Sünnet tartışması ABD basınında


New York Times, Almanya'da sünnetin "yaralama suçu" olarak kabul etmesinin ülkede kızgınlık ve anksiyete dalgası yarattığını yazdı. Wall Street Journal ise, Almanya'nın sünnet hakkını korumak için söz verdiğine dikkat çekti.

ABD gazetesi New York Times, "Almanya'daki Sünnet Kararı Anksiyete ve Kafa Karışıklığı Yaratıyor" başlıklı haberinde, Almanya'da yaşayan Türk Muhsin ve Gonca Sapçı çiftinin 4 yaşındaki oğullarını nasıl ve nerede sünnet ettireceklerini bilmediklerini ifade ederek, Türkler arasında sünnetin erkekliğe atılan bir adım olarak görüldüğünü kaydetti.

Alman mahkemesinin kararından sonra bir çok hastanenein sünnet operasyonunun durdurduğunun ve bunun ülkede kızgınlık ve anksiyete dalgası yarattığının altını çizen NYT, "Bu, giderek artan bir şekilde laikleşen Almanya'da dini eylemler ve özgürlüklerin sınırı hakkında can sıkıcı soruları arttırıyor" yarumunu yaptı.

Gazete, Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in, "Bu konu acilen kesin yasal düzenlemeler gerektiriyor" sözlerini ve diğer yetkililerin konuya ilişkin değerlendirmelerini yansıttı.


"Almanya sünnet hakkını korumak için söz verdi"

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal'da, yine Sözcüsü Steffen Seibert'in açıklamalarına yer vererek böylece Almanya'nın sünnet hakkını korumak için söz verdiğine dikkat çekti.

Gazete Almanya Tıp Derneği'nin, sünnetin aynı zamanda çocukların sağlığını tehdit ettiği konusunda uyardığını belirtirken, sünnet konusunda ülkedeki hukuk tartışmalarında etkili bir role sahip olan Passau Üniversitesi'nden hukuk Profesörü Holm Putzke'nin ise, "acil tepki" düzenlemesi için hükümet planı çağrısında bulunduğunu kaydetti.


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)