Gazetecilere özgürlük için yürüdüler


Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) "Zindanlar Boşalsın Gazetecilere Özgürlük" sloganıyla cezaevlerindeki gazetecilerin serbest bırakılması için Taksim Tünel'den Taksim Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

GÖP’ün gerçekleştirdiği ve 5 Haziran’dan 28 Haziran’a kadar süren Tanıklık Günleri’nin son bulduğu yürüyüşe BDP İstanbul Milletvikili Sebahat Tuncel, Hava-iş, Deri-iş sendikaları, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platfomu’nunda aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş destek verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikasmı (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, çağrılarının basın ve ifade özgürlüğü, zindanların boşalması ve örgütsüz gazetecilerin örgütlenmesi için olduğunu belirterek, “Başbakanı’ın, sadece gazetecilere değil toplumun tüm kesimlerinin boynuna tasma, ellerine kelepçe takma niyetini reddediyoruz. Özgür basın olmazsa özgür toplum da olamaz. Bu nedenle sadece gazeteciler için değil bütün fikir suçluları için zindanların boşalmasını istiyoruz” dedi.

Sebahat Tuncel ise yaptığı konuşmada, “Biz örgütsüz olduğumuz için insanlarımız cezaevlerinde. Örgütlenirsek ve örgütlü mücadeleyi yükseltirsek kazanan biz olacağız” dedi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)