Polis şiddeti araştırılsın


CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, polis şiddetinin nedenlerinin ve boyutlarının, işkence ve orantısız kuvvete dair alınacak önlemlerin araştırılması ve sorunların çözümünün hızlandırılmasını sağlayabilmek için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen araştırma önergesinde "polis şiddetinin" araştırılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde AKP iktidarının son 5 yıllık döneminde giderek artan bir polis şiddeti yaşanmakta olduğu iddia edilerek şöyle denildi:
"Bu şiddet olaylarının yanı sıra, biber gazı ve gaz bombası gibi kimyasal silahlar kullanmak konusunda da herhangi bir sınır gözetmediği anlaşılan polislerin bu silahları kullanarak neden olduğu ölüm sayısı giderek artmaktadır.
Tüm bunlara rağmen, bu suçları işleyen polisler, bu suçların gerektirdiği gibi cezalandırılmamakta hatta bazı olaylarda ödül gibi terfiler almaktadır. Hatta mağdurlar polise mukavemetten yargılanarak şiddet uygulayan polislerden çok daha büyük cezalar alabilmektedir.

Araştırma önergemiz bu gerekçelerle, artık büyük bir toplumsal sorun haline gelmiş bulunan polis şiddetinin nedenlerinin ve boyutlarının, işkence ve orantısız kuvvete dair alınacak önlemlerin araştırılması ve sorunların çözümünün hızlandırılmasını sağlayabilmek için hazırlanmıştır."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)