Stratejik derinlikten Suriye bataklığı ve aşağılanmaya!


Suriye’nin uçağımızı düşürmesi sadece Ahmet Davutoğlu’nun Stratejik derinlik fantezisini değil aynı zamanda Tayyip Erdoğan’ın şova ve iç kamuoyuna endeksli kuru gürültüye dayalı dış politikamızı da gümletmiştir.

Düşünün 1998’de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Atila Ateş’in sınır ilimiz Hatay’dan verdiği bir mesajla paniğe kapılıp Abdullah Öcalan’ı apar topar ülkesinden kovan Suriye, bugün Bakan Davutoğlu’nun beyanına göre uluslararası hava sahasında uçan uçağımıza füze gönderebilme cüretini kendinde görebiliyor!

Soruyorum dün mü itibarlıydı Türkiye, yoksa bugün mü ?

Görüyorsunuz ABD’nin kıçına takıldığımızdan beri burnumuz pislikten kurtulmuyor!
Suriye rejimi ve Esad’ı hedef almak ne kazandıracak Türkiye’ye? Tersine, Esad’ın varlığı Türkiye’nin bölünmezliği için sigortadır! Suriye bölünürse Türkiye güney sınırını muhafaza edemez!

Türkiye’yi yönetenler, emperyalizmin Suriye’yi imha projesinin bölgemizi yeniden dizayn olduğunu görmüyorlar mı?

Türk basını görmezden geldi. 5 gün önce gerçekleşen Putin-Obama zirvesinin iki temel konu başlığı Suriye ile Malatya’daki füze kalkanının olması her şeyi açıklamıyor mu?
Dahası, Rusya-Çin ve İran’ın Suriye ile beraber birkaç gün sonra Doğu Akdeniz’de ortak tatbikat yapacak olmalarının bir anlamı ve mesajı yok mudur? Hal bu iken yani Suriye olayı artık küresel bir hüviyet kazanmış iken Türkiye bu konuda nasıl fedai rolünü üstlenebiliyor?

Sakın bana, ama Esad Suriye’de Müslümanları katlediyor falan demeyin, bu büyük bir kandırmaca yani manipülasyon. Zira Suriye’de isyancı ambalajı ile terör yaratanlar CIA, MI6 ve MOSSAD’ın ajanları ile kontrolündeki işbirlikçilerdir. İddia edildiği gibi tersi katliamlar olsa Suudilerle, Katar, 100 dolar yevmiye ödemesine rağmen Türkiye’ye sığınan mülteci sayısı 31 bin kişi değil milyonlar olmaz mıydı? Bir başka şey, AKP iktidarı ya da Tayyip Erdoğan Müslüman katliamında o kadar hassas ise Irak’da bir buçuk milyon Müslüman boğazlanırken neredeydiler?

Ankara eğer CIA ile hareket etmeye devam eder ve Suriye’ye ajan ihraç etme ve silah gönderme işlerini askıya almayıp savaşa kapı aralayacak yeni adımlar atarsa bundan Suriye kadar Türkiye’de zarar görecektir.

Suriye’ye illa da mukabele diyenlere önceliğin Kandil’de olduğunu hatırlatıyoruz!
Türkiye Suriye’ye saldıramaz çünkü...

- Böyle bir saldırının üçüncü dünya savaşına bile yol açabilecek küresel bir sorun olacağını bildiği için!
- Rusya’nın doğalgaz vanalarını anında kapatabileceğini gördüğü için!
- İran’ın petrol ile doğalgaz sevkiyatını keseceğini tahmin etiği için!
- NATO ile AB’nin zannedilenin aksine Türkiye için kendini riske etmeyeceğini bildiği için!
- Turizminin büyük bir darbe yiyeceğini gördüğü için!
- Ekonomisinin tarumar olacağını ve kaosa sürükleneceğini tahmin ettiği için!
- Suriye’ye müdahalenin bölge dengelerini sarsacağı ve Türkiye’nin sınır güvenliğinin tehlikeye düşeceğini gördüğü için!
- Suriye’ye saldırı halinde Türkiye metropollerinde PKK’nın ya da o ambalajla çok büyük kitlesel katiamların yapılabileceğini düşündüğü için!
- Suriye’ye yapılacak bir müdahalenin TSK’nın itibarını artıracağı için AKP bunu istemez!

Türkiye’nin AKP ile yediği itibar vurgunu

1) Amerikan askeri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başına çuval geçirdi ama Türkiye bu rezilliğe karşı bir nota bile veremedi!
2) Tayyip Erdoğan, Peygamberimize hakaret eden Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’ne asla onay vermeyeceğiz demesinin ertesi günü hay hay deyip o ismi kabul etiğini açıkladı!
3) Tayyip Erdoğan hükümeti, Muavenet’in ABD donanması tarafından vurulmasına yine suskun kaldı!
4) K.Irak’ta PKK inlerine kara harekatı yapan Türk ordusu Bush’un tehdidi ile anında geri çekildi!
5) Diyarbakır’a karışırım diyen Barzani ile Türklere Kürt kedisini bile vermem diyen Talabani ABD’nin emriyle eller üstünde taşındı!
6)Tayyip Erdoğan’ın Libya’da NATO’nun ne işi var demesinin haftasında Türkiye Müslümanları vurmak için Libya’ya savaş gemilerini gönderdi ve İzmir’i NATO operasyon merkezi yaptı!
7) Ermeni tasarısında Fransa’ya güya posta atıldı. Ama el altından Fransız Bakana, “Rol yapıyoruz, tehditlerimizi ciddiye almayın” denildiği ortaya çıktı!
8) Erdoğan, Gazze’ye yardım götüren 9 vatandaşımızı katleden İsrail’e önce esip gürledi ama o ülkeye ambargo bile uygulamadı. Tersine barışmak için gizli arabulucular gönderdi ve Türklerin kanı yerde kaldı!
9) İran’da Ahmedinecad Tayyip Erdoğan’a aylar öncesinden verilen randevuyu hiçbir gerekçe olmaksızın iptal etti. Ancak Erdoğan, bu hakareti sindirerek geri dönmedi ve ertesi günü bekledi!!
10) Tayyip bey Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arayan Kıbrıslı Rumları günlerce tehdit etti. Lakin Obama’nın bir telefonu ile bir sustu, o gün bugün suskunluğu devam ediyor!
11) Erdoğan’ın her gün tehdit edip aşağıladığı Suriye uçağımızı düşürdü !
Suriye uçağımızı niye vurdu?

- Konuyu uluslararasılaştırmak için!
- Rusya, İran ve Çin’i meseleye daha yakından dahil etmek için!
- Bütün dünya kamuoyuna dünya savaşı olur mesajını vermek ve ürkütmek için!
- Türkiye’yi test etmek için!
- Savaş istemeyen Türk halkına AKP hükümetinin Türkiye’yi savaşa sürüklediğini hatırlatmak için!
- Türkiye’nin silah göndermek ve isyancıları eğitmek gibi açıktan yaptığı Suriye düşmanlığına karşılık vermek ve teslim olmayacağını duyurmak için!
- Suriye’nin Libya gibi olmadığı yani hava savunma sisteminin güçlülüğünü ispat etmek için!
- Suriye’nin Türkiye ya da benzeri bir gücün işgali durumunda her türlü çılgınlığı yapabileceğini ortaya koymak için!


Sabahattin Önkibar
Aydınlık

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)