AKP Barzani’nin nesiyle gurur duyuyor?..


AKP Kon­gre­si, Hit­ler Al­man­ya­’sı­nın Na­zi Kon­gre­le­ri­ni arat­ma­dı!..
Di­sip­lin, şart­lan­dır­ma ve li­de­re tam ita­at!..
Tek aday, tek lis­tey­le ya­pı­lan de­mok­ra­tik (!) şov!..
Kır­mı­zı ha­lı üze­rin­de man­ken gi­bi iler­le­yip, 5-6 adım­da bir sağ­lı sol­lu yer­leş­ti­ril­miş kü­çük ko­va­lar­da­ki kır­mı­zı ka­ran­fil­le­ri bi­at et­miş iz­le­yi­ci­le­re at­tı­lar…
El te­ma­sı, se­lam­lar, marş­lar, şar­kı­lar, tür­kü­ler, şi­ir­ler, al­kış­lar, göz­yaş­la­rı ve duy­gu sö­mü­rü­sü!..
* * *
Önem­li (!) ko­nuk­lar var­dı…
Aşi­ret Rei­si Bar­za­ni, Me­şal, Mur­si, Ha­şi­mi!..
Ba­tı­lı ül­ke­le­rin te­rör lis­te­le­rin­de yer alan ra­di­kal İs­lam­cı te­rör ör­gü­tü Ha­ma­s‘­ın li­de­ri Me­şal AK­P’­li­ler­den en çok al­kı­şı al­dı…
Bar­za­ni ise, ami­go­la­rın “Tür­ki­ye se­nin­le gu­rur du­yu­yo­r” di­ye tem­po tu­ta­rak al­kış­la­rı ara­sın­da kür­sü­ye çık­tı!..
Bir za­man­lar Tür­ki­ye­’nin ver­di­ği kır­mı­zı pa­sa­port­la se­ya­hat ede­bi­len, sı­nır­da Al­ba­y’­dan yu­ka­rı­sı ile gö­rü­şe­me­yen Bar­za­ni bü­yük adam ol­muş, AKP kon­gre­sin­de nu­tuk atı­yor­du…
* * *
Pe­ki Tür­ki­ye Bar­za­ni­’nin ne­siy­le gu­rur du­yu­yor­du?..
Kah­pe sal­dı­rı­lar­la Türk as­ke­ri­ni şe­hit eden, ma­sum si­vil­le­ri kat­le­den bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­nü top­rak­la­rın­da ba­rın­dı­rıp bes­le­di­ği için mi?..
Tür­ki­ye ne­den gu­rur du­yu­yor Bar­za­ni ile?..
Her de­fa­sın­da te­rö­re kar­şı iş­bir­li­ği ya­pa­ca­ğı ya­la­nı­nı bu ik­ti­da­ra yut­tur­ma­sı, fa­kat bu ko­nu­da kı­lı­nı bi­le kı­pır­dat­ma­ma­sı, ak­si­ne hi­ma­ye et­me­siy­le mi gu­rur du­yu­yor?..
Yok­sa pet­ro­lü var ve yan­daş mü­te­ah­hit­le­re iş ve­re­rek cep­le­ri­ni do­lar­la dol­dur­ma­sıy­la mı gu­rur du­yu­yor?..
Ya­ni Aşi­ret Re­isi­nin do­lar­la­rı mı bun­la­ra gu­rur ve­ri­yor?..
Di­ğer önem­li ko­nuk­lar­dan Mur­si, Mı­sı­r’­da yıl­lar­ca te­rör ey­lem­le­ri dü­zen­le­yen ra­di­kal İs­lam­cı Müs­lü­man Kar­deş­ler ör­gü­tün­den Cum­hur­baş­ka­nı se­çil­di; Ha­şi­mi ise Ira­k’­ta ida­ma mah­kum ol­du, kır­mı­zı bül­ten­le ara­nı­yor!..
* * *
Tay­yip Bey, yi­ne 40’lı yıl­la­ra dö­nüp, ca­mi­le­rin ka­pa­tıl­dı­ğı, ahır ve de­po ya­pıl­dı­ğı, yı­kıl­dı­ğı hi­ka­ye­le­ri­ni an­lat­ma­ya de­vam et­ti!..
Bol bol duy­gu sö­mü­rü­sü yap­tı, Tür­ki­ye­’nin ne ka­dar re­fah ve mut­lu­luk için­de ol­du­ğu­nu an­lat­tı…
O bun­la­rı an­la­tır­ken, bü­tün zam­la­rın üs­tü­ne do­ğal­gaz ve elek­trik zam­la­rı da gel­di…
Sa­lon­da­ki­ler aca­ba bu zam­la­rı da mı al­kış­la­dı?..
Be­lirt­me­den geç­mek in­saf­sız­lık olur:
Emi­na­nım da cüb­be­ye ben­ze­yen par­lak sa­rı man­to­suy­la şık­lı­ğın ve za­ra­fe­tin sem­bo­lüykdü!!!

Son de­fa nu­ma­ra­sı!..
Tay­yip Bey, “li­der­ler za­ma­nı ge­lin­ce bı­rak­ma­sı­nı bil­me­li­” ma­sa­lıy­la tü­zü­ğe ko­nu­lan mad­de ge­re­ği kon­gre­de son de­fa aday ol­du ve tek adam ola­rak se­çil­di…
Oy­sa he­sap­la­rı de­ği­şik­ti!..
Ya Baş­kan ola­cak par­ti­yi elin­de tu­ta­cak, ya da “par­ti­li Cum­hur­baş­ka­nı­” ola­rak Çan­ka­ya’ya çı­ka­cak!..
Bu­nu so­kak­ta çem­ber çe­vi­ren ço­cuk­lar bi­le bi­li­yor­du ama ol­sun, yi­ne de “Am­ma da de­mok­rat adam ha­aa!” de­dir­ti­yor­du ya!..
* * *
Tay­yip Be­y’­in par­ti­yi bı­ra­ka­ca­ğı fi­lan yok!..
Za­ten adam­la­rı da iti­raf edi­yor:
“Ö­zal ve De­mi­re­l’­in ha­li­ni gör­dü­nüz… Par­ti­den ko­pun­ca Çan­ka­ya­’da yal­nız­laş­tı­lar, par­ti­le­ri de da­ğı­lıp git­ti… Sa­yın Baş­ba­kan da o du­ru­ma mı düş­sün ya­ni?”
Tay­yip Bey, Baş­kan ve­ya par­ti­li Cum­hur­baş­ka­nı olur, Baş­ba­ka­n’­ı halk de­ğil o se­çer ve za­man için­de baş­ba­kan et­ki­siz­le­şir, onun müs­te­şa­rı se­vi­ye­si­ne dü­şer, kay­na­yıp gi­der!..
İle­ri de­mok­ra­si de­dik­le­ri de bu­dur za­ten!..

Si­lah zo­ruy­la Kürt­çe!..
AK­P’­nin Ye­ni Tür­ki­ye (!) için ye­ni­lik­le­rin­den bi­ri de res­mi da­ire­ler­de ana di­lin kul­la­nı­la­bil­me­si, mah­ke­me­ler­de ana dil­le sa­vun­ma ya­pı­la­bil­me­si!..
Ana dil de­yin­ce ne­ler var?..
Kürt­çe, Laz­ca, Gür­cü­ce, Çer­kez­ce, Boş­nak­ça, Ar­na­vut­ça, Arap­ça vb.
Pe­ki bun­lar mı kul­la­nı­la­cak?..
Yo­oo, sa­de­ce Kürt­çe!..
Öte­ki ana dil­ler?..
Ku­su­ra bak­ma­yın!..
İk­ti­dar, Kürt­çe­ye yol ve­ri­yor TRT Şe­ş’­i ku­ru­yor, Kürt­çe­yi seç­me­li ders ola­rak Mil­li (!) Eği­ti­me so­ku­yor ve mah­ke­me­ler­de kul­lan­dı­rı­yor!..
Bu­nu ik­ti­da­ra si­lah zo­ruy­la PKK yap­tı­rı­yor!..
Ya öte­ki­ler?..
Ma­ale­sef, ar­ka­la­rın­da te­rör ör­güt­le­ri yok, on­la­ra ana dil de yok!!!


Mehmet Türker

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)