Karasu, Namık Kemal Lisesi'nin eksiklerini tamamlamaya devam ediyor


A. Reha Karasu hız kesmiyor

Namık Kemal Lisesi Müdürüyken, görevlendirmeyle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini 2 yıl sürdüren ve tekrar okuluna dönen A.Reha Karasu, Namık Kemal Lisesi'nin eksiklerini tamamlamaya devam ediyor.

Okulların açıldığı 17 Eylül 2012 tarihinde, müdür baş yardımcısı Ahmet Güngör aracılığıyla duyurusu yapılan, Hasan Ali Yücel Konferans Solonu'na koltuk döşenmesi tamamlandı. İlk öğretmenler kurulu toplantısını burada düzenledi.

Daha önceki oturma yerleri, İlk meclisteki kanepelere benzediğinden; uzun süren toplantılarda rahatsızlık veriyordu. Öğrenciler, düzenlenen panel ve söyleşilerden istenilen verimi alamıyordu.

10.000 TL'ye malolan koltuk döşenmesi işleminin, bir miktarı ilçe milli eğitimin katkısıyla, kalan kısmı hayırseverlerin destekleriyle tamamlandı. Okul Aile Birliği Bütçesinden bir harcama yapılmadan tamamlanan salonda öğretmenler verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Alınan bilgilere göre; öğretmenlerle ayda bir toplantı düzenlenecek. Amacı; idarenin yaptığı çalışmaları öğretmenlere aktararak, bilgilendirmek, öğretmenlerin de; idareden beklentilerini iletmek olan toplantılarla okulun daha başarılı olması hedeflenmiştir.

'' Okullar Hayat Olsun '' Projesiyle okulu, eğitim öğretim sonrası halkın kullanımına sunmak hedeflenmiştir. Bu proje ile halk, okulun kütüphanesinden, bilgisayarlarından ve spor alanlarından faydalanacak. Norm fazlası olan öğretmenlerin görevlendirileceği proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi yekilileriyle ile 10 Ekim 2012 tarihinde imzalanarak hizmete girecek.

Daha önceki yıllarda okul müdürlerinin, memur ve hizmetlilerin konut olarak kullandığı 3. katın, Anıtlar Kurulu'ndan onayı alındıktan sonra, aslına uygun restarasyonu için Konak Belediyesi yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

İzmir'in merkezinde İzmir Fuarı'nın yanı başında ağaçlar arasındaki okul, Reha Karasu'nun gelmesi'nin ardından, yaptırılan ışıklandırma çalışmalarıyla Alsancak'a yakışır konuma getirildi.







Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)