Tepkiler AKP'ye geri adım attırdı


AKP, kamuoyunda büyük tepki çeken, hafta sonunda hayvan severlerin ülke genelinde protesto gösterileri düzenlediği Hayvan Hakları Yasa Tasarısı’nı yeniden değerlendirecek.

Gelen tepkiler üzerine harekete geçen AKP hükümetinin, önümüzdeki günlerde çevre komisyonunda görüşülmesi beklenen tasarı için öncelikle AKP grubu içerisinde oluşturulan alt komisyonda eleştiriler doğrultusunda değişiklikler yapılacağı belirtildi. AKP grup yetkilileri, tasarı ile ilgili gelen eleştirilere ve önerilerin birkez daha gözden geçirme gereksinimi duyduklarını ifade ettiler.

Ayrıca, bazı medya kuruluşlarında geri çekildiği haberi üzerine bir açıklama yapan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Hayvanları Koruma Yasası’nda değişiklik yapan yasa tasarısının geri çekildiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını belirtti. Kaya, tasarının, tali komisyonların düzenleme üzerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından kendilerinin de gündeme alacaklarını aktardı.

Söz konusu tasarıda sokak hayvanlarının toplanarak, “Doğal Hayat Parkları”na götürülmesi ve bazı durumlarda “uyutma” tedbirinin uygulanması planlanıyordu.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)