Çiller: 28 Şubat bizi hedef aldı


28 Şubat döneminin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara Adalet Sarayı'nda ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat dönemine ilişkin ifadesine başvurmak için Tansu Çiller'e davetiye gönderdi.

Tansu Çiller'in bugün Ankara Adalet Sarayı'na gelerek “mağdur” ve “tanık” olarak ifade verdi.

Çiller: Doğru Yol Partisi kanadı, hedef seçilmiş

İfadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çiller, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere, bir kaç gün önce sayın özel yetkili Cumhuriyet savcısı beni aradı. Kendisinin 28 Şubat sürecine ilişkin geniş kapsamlı çalışma yaptığını ve bu çerçevede özellikle bizimle ilgili çok ciddi mağduriyet unsurları gördüğünü ifade etti. Kendisi bizi davet etti. Bugün o davete icabet ettim. Kendisini dinleme imkanım oldu. Gerçekten çok geniş kapsamlı bir soruşturma ve bir çalışma süreci tamamlanıyor. Bu süreç içerisinde üzüntüyle görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı, hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak Doğru Yol Partisi’ni çökertmek için Batı Çalışma Grubu kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için bu partinin genel başkanını o dönemde örtülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve imkanın kullanılması gerektiği, birinci amaç olarak belirlemişler. Yine bu sürecin sonucunda Refah Partisi kapatıldı. Sonuç itibariyle hükümet düşürüldü. Yine görülüyor ki bu dönemde her darbede olduğu gibi en fazla mağdur olan milletimiz olmuştur. Bu yakın tarih, çok farklı yazılmış, millet farklı algılatılmış ve sonuçta bir dönem demokrasi dışı yöntemlerle ve milletin Meclis’e yolladığı aritmetik tahrip edilerek milletvekili ikna odaları kurularak, milletvekili transferleriyle yeni hükümet kurdurulmuş ve bizim içinde bulunduğumuz hükümet düşürülmüştür. Bütün bunların hepsinden daha önemli olan milletin mağduriyetidir. Çünkü, millet bu aşamada sadece milli iradenin ipotek alındığı bir dönemi yaşamamış. Batırılan bankalarla, fakirleştirilen ülkeyle trilyonla ifade edilen miktarları bir yük olarak üstüne almış ve bunun açısını çekmiştir.

Bugün burada daha fazlasını ifade etmek istemiyorum. Bugün burada her şeyden daha fazla sadece dinledim. Toplanan bilgileri gördüm. Belgelere şahit oldum. Bugün görüşlerimi açıklamak yerine yargı sürecinin devam ettiği bir ortamda bu görüşlerimi daha ileride davet edilmiş olduğum Meclis Araştırma Komisyonu’nda ifade etmeyi daha verimli buluyorum. Orada elbette, buradan çıkarılacak olan dersleri, bu kapsamda yapılması gerekenleri hep birlikte tespit edeceğiz. Bütün görüşlerimi milletle ve kamuoyuyla paylaşıken ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli birlik ve beraberlik ruhuna ve yeni nefret tohumları atılmamasına özen gösererek bu derslerden çıkacak olan yapılabilecekleri ortak paydalarda konuşarak yapmanın milletin beklentisi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda umudum devam ediyor. Ve bütün bu görüşlerimi alınabilecek dersleri bu ruhla milletle ve bundan sonraki nesilleri adına kamuoyuyla paylaşmayı gerekli görüyorum.
Hiç kimseden şikayetçi olmadım."

"Önemli şeyler açıklayacağım" demişti

Tansu Çiller, daha önce yaptığı açıklamada, "28 Şubat"la ilgili elinde geniş bir arşiv olduğunu belirterek, "Önemli şeyler açıklayacağım" demişti. Refahyol hükümetine darbe iddiasıyla başlatılan soruşturmada aralarında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu bazı emekli ve muvazzaf asker tutuklu bulunuyor.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)