Kul hakkı yiyen birinin helallik istemesi ironidir


CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın şiirine Dadaloğlu'ndan bir dörtlükle karşılık verdi: Terlemeden mal kazanan zalimler, can verirken soluması zor imiş.. CHP lideri, AKP kongresinde yaşanan helallik seramonisini de set dille eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışının ardından ilk grup toplantısını yaptı. Sözlerine iktidara yönelik sert eleştirilerle başlayan Kılıçdaroğlu, AKP'nin kongresinde yaşananları da değerlendirdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşması:

- Değerli arkadaşlarım önemli sanatçımızı yitirdik Allah rahmet eylesin. Berkan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletvekillerinin hapiste olduğu parlementodayız. Milli iradenin tutsak olduğu dönemde yaşıyoruz. Aldığı kararlarla halka güven vermesi gereken bir sürecin içindeyiz ama bu süreç engelleniyor. Bu sürecin engellendiği ilk grup toplantısındayız.

- Halkın oyuyla seçilen, parlementoda görev yapması gereken milletvekillerini hapiste tutmanın hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Bu sorunun çözülmesi lazım. Oturduk parlementoda Meclis başkanının gözetiminde imza attık. Bu imzanın arkasında durmayan namerttir. Hainlik tartışması oldu. Yabancı ülkenin askerlerini kendi ülkesine davet eden, Mardin'e kadar giden TC topraklarını yabancı askerlerin postunun altına seren haindir.

- Bizler her türlü saygısızlığı gösterenleri bende bu özel günümüze davet etmek zorunda değilim. Haklı mıdır? Sonuna kadar haklıdır. Çünkü onun için demokrasi yoktur. Kendi özel günümüze diyor bu bir şovdu. Bu AKP çifliğinin bir şovuydu. Benim özel alanımdır dediğiniz andan itibaren demokrasiyi askıya almışınızdır demiştir. AKP Erdoğan'ın babasının çifliği olabilir ama o Türkiye'yi de böyle görüyor. O kongrede Türkiye'nin onuru ve şerefi ayaklar altına alınmıştır. Bu utancı milletimin takdirine sunmak isterim.

- Atatürk bütün mazlum milletlerin ortak kahramanıdır. Pazar günü bu ülkenin iktidar partisinin şovundan Atatürk'ün iki eserinden biri olan CHP'ye Ortadoğu ülkeleri önünde hakaret etmiştir. Bu terbiyesizliği göstermiştir.



Barzani ne yaptı da gurur duyuyorsunuz?

- Bu ülkenin Başbakanı ülkenin kurucu partisi CHP'ye Barzani'nin önünde hakaret etmiştir. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diyerek Barzani alkışlanıyor CHP yuhalanıyor. Şimdi soruyorum Barzani'yle gurur duymanızın sebebi nedir? Barzani ne yaptı da gurur duyuyorsunuz? Her gün şehit verdiğimiz bu günlerde PKK'yı koruduğu için mi gurur duyuyorsunuz?

"Sen önce 1923'ü anla"

- Hedefi 2023'müş! Sen önce 1923'ün ne olduğunu anla da sonra 2023'e gel. 1923'ü bilmen için kapasite gerekir, sanatla uğraşmak gerekir, bilimi bilmek gerekir, insan olmak gerekir, ülke sevgisi gerekir. Takılmış plaka gibi utanmadan Barzani'nin önünde CHP'ye hakaret ediyor.

- Bu vizyonsuzluğa bakar mısınız? Erdoğan kendi döneminde 2 üniversitede fizik bölümün kapandığını biliyor mu? Bilimimizin omurgasını oluşturan fiziğin nasıl olur da tercih edilmediğini kendisine sormaz. 1940'larda buralara bir türlü gelmiyor. Türkiye'ye kaybettiren kafa bu kafadır. Ufuk vermez, vizyon vermez... O çukurda kaybolup gidecektir.

- Şovdaki sömürüye bakın. Kefenimi giydim yola çıktım diyor. Aslında güzel söz.. Allah herkese şerefiyle yaşayıp ölmeyi nasip etsin. Kefenin cebi yok ama Recep Tayyip Erdoğan'ınkinin var. Madem kefeninle geziyorsun, ahirete inanıyorsun peki bu kul hakkı yemekten neden vazgeçmiyorsun? Allah herkese şerefiyle yaşayıp ölmeyi nasip etsin. Sen milleti kefen parasına muhtaç ettin.



Bir şiir de Kılıçdaroğlu'ndan

Ben de bir şiir okuyacağım Dadaloğlu'ndan

Okuduğun tutmaz oldu alimler,
kalktı da adalet arttı zulümler,
terlemeden mal kazanan zalimler,
can verirken soluması zor imiş..

- Kimler kefenlerine cep yaptırdı. Firavunlar ve nemrutlar... Biz onları değil Hz. İbrahim'i örnek alacağız. Firavunlaşanlar toplumun önünde baskı kurmak istiyor. Güç hastalığına yakalanıyor. Bu ilahlık iddiasına kapılanlarına sesleniyorum bu putlar yıklır bu zalimler yıkılıp giderler.

- Pazar günü önce önlerine film koydular sonra kalleşce zam yaptılar. Cesaretleri yok. Sorsak hangi şerefsiz zam yaptı diye inkar edecekler. Bu zalimlerin zulmüne rıza göstermek zulme ortak olmaktır. Hedefimiz sadece çağdaş uygarlığa ulaşmaktır. Bu yoldan şaşmak 2023'e ihanettir. Ortadoğu'nun gurur duyduğu TC'den Barzani'den gurur duyan bir TC'ye dönmesine izin mi vereceğiz? Bu köle psikolojisini başınıza geçireceğiz. Cahilllik bilmez. 100 yıllık yönelişimize darbe vurulmak isteniyor.

- Ortadoğu'nun gurur duyduğu TC'den Barzani'den guru duyan bir TC'ye dönmesine izin mi vereceğiz. Bu köle psikolojisini başınıza geçireceğiz. 100 yıllık yönelişimize darbe vurulmak isteniyor.


Hellalik

- Şovun en ironik bölümüde helalliktir. Bu kadar kul hakkı yiyen birinin helallik istemesi ironidir. Kursaklarına elini attığın bütün yetimlerin iki eli yakanda olacaktır. İsrail askerleri tarafından şehit edilenlerin iki eli senin yakanda olacaktır. Savaş uçağındaki pilotların eli senin yakanda olacaktır.

- Oslo görüşmelerini yapacaksın sonra her gün şehitlerimiz gelecek o şehitlerinde iki elin senin yakanda olacaktır. Bunların hesabını sormazsam ben namerdim. Demokrasilerde firavun olmaz. Demokrasilerde mutlak güç yoktur. Büyük güç kavramını yaratıp demokrasiyi çöpe atamazsınız.

- Kişisel hesap yapanlarla bizim alıp veremeyeceğimiz yok. Kimsenin saçının teline zarar gelsin istemeyiz. Barışa odaklanan bir siyasi partiyiz biz. Bizim yönümüz belli.

- Terör var sorunlu kim CHP... Böyle bir ilkellik olabilir mi? 10 yıldır götürüyosun. 2002'de bir tek şehidimiz yoktu. Oslo'da kim görüşme yaptı. Bunun adı milleti satmaktır. CHP olarak kararımız açıktır. Yolumuz açıktır. Erdoğan'a yol haritasını yazılı verdik, onu bile anlamamış. Elindeki metni anlamayan 2023'ü de anlamaz. Bizim görüşümüz bellidir. Her zaman açık olduk. Bir ayak üstünde 40 yalan uyduran birisi halkın görmesi gereken birisidir.

- Suriye konusunda yanlış yaptın. Herkes biliyor. Bir tek bilmeyen sensin Suriye batağındasın. Ama kaybeden Türkiye.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)